CASE

Asiakkailta

Mahdollistaa menestyksen

Heikki Salmelan, Hesburgerin ja Tilitoimisto Reijo Lehtimäen tarinat ovat samalla kynällä kirjoitettuja. Neljäkymmentä vuotta sitten Reijo Lehtimäki tuki kirjanpitäjänä Hesburgerin alun kovaa kasvuvaihetta.

Lue lisää »
CASE: Heikki Salmela

Mahdollistaa menestyksen

Heikki Salmelan, Hesburgerin ja Tilitoimisto Reijo Lehtimäen tarinat ovat samalla kynällä kirjoitettuja. Neljäkymmentä vuotta sitten Reijo Lehtimäki tuki kirjanpitäjänä Hesburgerin alun kovaa kasvuvaihetta. Nykyään Salmelan yrityksissä on peruskirjanpidot ja palkanlaskenta omasta takaa, Lehtimäki tilitoimistoineen toimii asiantuntijana ja neuvonantajana.

– Asiantunteva taloushallinto mahdollistaa yrityksen kasvun ja menestyksen. Yrittäjän on kuitenkin tehtävä työ itse, Hesburger-ketjun perustaja Heikki Salmela toteaa.

– Omaan alaansa ja osaamiseensa voi keskittyä paremmin, jos taloudelliset asiat ovat järjestyksessä. Lisäksi osaavan taloushallinnon kautta taseet ja tuloslaskelmat eivät jää irrallisiksi numeroiksi, vaan ne tuodaan osaksi liiketoimintaa, Salmela jatkaa.

– Tilitoimisto Reijo Lehtimäen asiantuntijapalveluiden kautta saan ehdotuksia, joissa on huomioitu kokonaisuus ja asiat ymmärretään syvällisesti.

Sähköiset palvelut, oikeat kumppanit

Kun Heikki Salmela Hesburgerin alkuaikoina sähköisti kassatoimintoja kioskillaan, pohtivat monet, mitä ihmettä nakkikauppias tekee tietokoneella. Yrityksen kehitys nakkikioskista 400 ravintolan ketjuksi on vastaus itsessään.

Sähköisiin työkaluihin panostaminen kannatti. Samoin pitkäaikainen kumppanuus Tilitoimisto Reijo Lehtimäen kanssa.

– Minulla on Reijoon sataprosenttinen luotto. Kirjanpidon ja taloushallinnon alalla ei ole sellaista, mitä Lehtimäki ei osaisi. Lehtimäki on hoitanut – ja hoitaa tälläkin hetkellä – yrityksemme asioita ulkomaillakin. Reijo on aina jaksanut paneutua asioihin riittävällä pitkäjänteisyydellä.

Lisää case-julkaisuja »

UUTISET

Ajassa

Jyväskylän toimiston avajaisten palkinto on arvottu

Viime torstaina vietettiin Jyväskylän toimistomme avajaisia, kiitokset vielä kaikille kävijöille. Kaikkien osanottajien kesken arvottiin Lenovon Ideapad 100S -kannettava. Virallisen arvonnan suoritti toimistopäällikkö Jenni Parantainen ja palkinnon sai Taloushallintaan fi Oy:n

Lue lisää »

Jyväskylän toimiston avajaisten palkinto on arvottu

Viime torstaina vietettiin Jyväskylän toimistomme avajaisia, kiitokset vielä kaikille kävijöille. Kaikkien osanottajien kesken arvottiin Lenovon Ideapad 100S -kannettava. Virallisen arvonnan suoritti toimistopäällikkö Jenni Parantainen ja palkinnon sai Taloushallintaan fi Oy:n myyntipäällikkö Jari-Pekka Hyyppä, onnittelut!

Taloushallintaan fi Oy on muun muassa budjetointi- ja raportointiohjelmisto Finazillan takana. Me Tilitoimisto Lehtimäellä tarjoamme Finazillaa osana talouspäällikköpalveluamme, jossa se on tärkeä osa budjetointia ja kassavirtalaskentaa.

Tilitoimiston viikko jatkuu perinteisen seminaariristeilymme järjestelyn merkeissä. Seminaari järjestetään tänä vuonna jo 16. kertaa, odotamme perjantaita jo innolla. Ilmoittautuminen tämän vuoden seminaarin osalta on jo suljettu, mutta halukkaat voivat laittaa asian korvan taakse ensi vuotta ajatellen.

 

Tilitoimisto Reijo Lehtimäki Oy laajensi toimintaansa Jyväskylään

Tilitoimisto Reijo Lehtimäki Oy avaa uuden toimiston Jyväskylän Lutakon Technopolikseen. Jyväskylään toimistopäälliköksi nimitetään KTM, KLT Jenni Parantainen.

Lue lisää »

Tilitoimisto Reijo Lehtimäki Oy laajensi toimintaansa Jyväskylään

Tilitoimisto Reijo Lehtimäki Oy avaa uuden toimiston Jyväskylän Lutakon Technopolikseen. Jyväskylään toimistopäälliköksi nimitetään KTM, KLT Jenni Parantainen. Laajentaminen ei tuo muutoksia palveluihin tai Turun toimiston toimintaan. – Sähköisten ohjelmien ja nykyaikaisen teknologian ansiosta pystyn jatkossakin palvelemaan asiakkaita yhtä henkilökohtaisesti, paikasta riippumatta, Jenni Parantainen lupaa.

– Uuden toimiston perustamiseen vaikutti Jenni Parantaisen halu palata kotikaupunkiinsa. Halusin pitää huippuammattilaisen meillä, sillä hyvää henkilökuntaa ei taloushallinnon palveluissa korvaa mikään, luonnehtii toimitusjohtaja Reijo Lehtimäki päätöstänsä.

Tämä osaltaan kertoo siitä, miten Tilitoimisto Reijo Lehtimäellä uskotaan perusasioiden voimaan: osaaminen ja työn laatu ovat ensisijaisen tärkeitä.

– Panostamme henkilökohtaiseen palveluun, koska haluamme hoitaa asiakkuudet johdonmukaisesti ja luotettavasti. Meillä perinteinen palveluasenne yhdistyy moderneihin, asiakaslähtöisiin välineisiin. Hyvä ja osaava henkilöstö on kaiken lähtökohta, painottaa toimitusjohtaja Reijo Lehtimäki.

Uuden toimiston avulla jo ennestään laajaa yhteistyöverkostoa on mahdollista kasvattaa. Tälläkin hetkellä verkosto ulottuu aina veroprofessoreista lakiasiaintoimistoihin, pankkeihin ja vakuutusyhtiöihin. Taloushallinnon asiantuntijoiden erikoisosaaminen on jo nyt Tilitoimisto Reijo Lehtimäen asiakkaiden käytössä. Toimisto on esimerkiksi yksi harvoista tilitoimistoista, joka on valtakunnallisesti mukana verohallinnon pilottihankkeessa.

Jyväskylästä heijastaa positiivinen suhtautuminen yrittäjyyteen

Turussa hyvin menestyneellä, vuosien saatossa kasvaneella taloushallinnon ja henkilöstöalan palveluita tarjoavalla yrityksellä on taustallaan peräti 40 vuoden historia. Turun kauppakorkeakoulun opiskelija Reijo Lehtimäki aloitti 70-luvun alussa vero-oikeudellisten neuvojen antamisen tutuille ja perusti yrityksen. Nyt työntekijöitä on kolmisenkymmentä.

Toimintaympäristöinä Turku ja Jyväskylä muistuttavat toisiaan. Jyväskylässä on hyvin vireää yritystoimintaa.

– Jyväskylässä on paljon erilaisia toimijoita, yrityksiä ja koulutusmahdollisuuksia. Positiivinen suhtautuminen yritystoimintaan näkyy esimerkiksi yrityshautomoissa ja tuessa nuorille yrittäjille. Tähän meidän toimistollammekin on paljon annettavaa: uuden yrityksen perustamiseen liittyvissä teemoissa ja liiketoiminnan kannattavuuden arvioimisessa kannattaa kysyä tukea jo suunnitteluvaiheessa, Parantainen sanoo.

Lue Jenni Parantaisen ajatuksia toimiston tarjoamista mahdollisuuksista Jyväskylän yritysmaailmaan »

Lisää uutisia »

BLOGI

Asiantuntijoilta

Löysänutturaiset kirjanpitäjät avittavat nyt myös jyväskyläläisiä yrittäjiä alkuun

Pankki- ja vakuutusasiat, toimiluvat, rahoitusmahdollisuudet, yhtiömuodon valinta, tukihakemukset, liikeidean kannattavuuslaskelmat, asiakirjat, rekisteröinti, ilmoitukset viranomaisille ja rekistereihin… Tässä iso liuta mutta vain osa vaadittavista asioista selvitettäväksi, hallittavaksi ja ennen kaikkea muistettavaksi siinä kohtaa, kun olet päättänyt ryhtyä yrittäjäksi.

Lue lisää »

Löysänutturaiset kirjanpitäjät avittavat nyt myös jyväskyläläisiä yrittäjiä alkuun

Pankki- ja vakuutusasiat, toimiluvat, rahoitusmahdollisuudet, yhtiömuodon valinta, tukihakemukset, liikeidean kannattavuuslaskelmat, asiakirjat, rekisteröinti, ilmoitukset viranomaisille ja rekistereihin… Tässä iso liuta mutta vain osa vaadittavista asioista selvitettäväksi, hallittavaksi ja ennen kaikkea muistettavaksi siinä kohtaa, kun olet päättänyt ryhtyä yrittäjäksi.

Tilitoimisto Reijo Lehtimäki Oy:n useamman vuosikymmenen kestäneen uran aikana olemme olleet mukana melko monen uuden yrityksen alkutaipaleella. Tästä syystä me todellakin tiedämme, mitä kaikkea tulee huomioida ennen, aikana ja jälkeen yrityksen perustamisen.

Jyväskylän vireä yritystoiminta vaatii oikeanlaista otetta tilitoimistolta

Keski-Suomessa on hyvin vireä yritystoiminta. Esimerkkinä mainittakoon parhaillaan käynnissä olevat Jyväskylän tulevaisuuden älykäs kaupunginosa Viisas Kangas -hanke, Hippoksen liikunnan ja hyvinvointipalvelujen osaamiskeskittymän rakentaminen sekä Äänekosken biotuotetehdasinvestointi. Jyväskylässä positiivinen suhtautuminen yritystoimintaan näkyy muun muassa yrityshautomoissa, yritystoimintaan liittyvissä koulutusmahdollisuuksissa sekä kaupungin tarjoamissa maksuttomissa palveluissa yrittäjille.

Harvalla liiketoimintaansa aloittavalla yrittäjällä on ylimääräistä aikaa tai intoa paneutua itselleen vieraisiin, mutta välttämättä tehtäviin byrokraattisiin toimenpiteisiin yritystoimintansa käynnistämiseksi. Yrittäjä tarvitsee asiansa osaavan kumppanin, joka hoitaa kaikki vaadittavat asiat hänen puolestaan.

Pelkkä asioiden hoitaminen nuttura tiukalla ei kuitenkaan riitä – nykypäivän kirjanpitäjän on oltava kommunikoiva, läsnä yrittäjän arjessa ja liiketoiminnassa sekä tarvittaessa myös kriitikko. Kirjanpitäjää ehkä pidetään stereotyyppisesti edelleen etäisenä, pakollisena pahana, johon on kerran kuussa oltava yhteydessä, mutta tähän vanhakantaiseen ajatusmalliin on ainakin meidän toimistossamme pyritty tekemään muutos – olkoon siitä osoituksena erään asiakkaamme kommentti, että hänestä tuntuu, kuin olisi avoliitossa kanssamme.

Ennen kaikkea toimintaansa aloittelevalle, nuorelle yrittäjänalulle olisi tehtävä kynnys tulla tilitoimistoon juttusille mahdollisimman matalaksi. Tämä onnistuu vain sillä, että tilitoimistoyhteisössä on sen tärkeimmän voimavaran eli ammattitaitoisen henkilöstön lisäksi nuorekas, sosiaalinen ja tarpeeksi rento ilmapiiri, joka välittyy myös asiakkaalle.

Mistä tunnistaa sen oikean?

Ongelma onkin usein se, että joka ikinen tilitoimisto lupaa kotisivuillaan olevansa ammattitaitoinen, henkilökohtaista palvelua antava, asiakasta kuunteleva ja konsultoiva toimija. Suurin osa varmasti tätä onkin, mutta kuinka valita näistä se oikea?

Oikea on se, jonka kanssa kemiasi kohtaavat. Se, jolla on aina aikaa juuri sinulle. Se, joka oma-aloitteisesti kertoo sinulle sellaistakin, mitä et itse osaa edes kysyä. Tilitoimiston auktorisointi ja pitkä toimintahistoria kertovat osaltaan toimijan ammattitaidosta, mutta yhtä tärkeää on tavata henkilökohtaisesti useampia vaihtoehtoisia kumppaniehdokkaita ja selvittää, kenen kanssa synkkaa. Toimiva suhde yhden ja saman tilitoimiston kanssa kestää parhaimmillaan yrityksen koko elinkaaren ajan, ja uskallan väittää, että tällöin kirjanpitäjä ei enää ole pakollinen paha, vaan yrityksesi paras ystävä.

Jyväskylästäkin löytyy nyt yksi uusi potentiaalinen kumppaniehdokas juuri Sinulle, kun 40 vuotta Turussa asiakkaitaan ammattitaidolla ja luottamuksella palvellut Tilitoimisto Reijo Lehtimäki Oy on avannut ovensa Lutakon Technopoliksessa Innova 1:ssä. Tervetuloa juttusille selvittämään, olemmeko se oikea!

Lue kotisivuiltamme konkreettisia asiakaskokemuksia, joita palvelumme ovat tuoneet asiakkaidemme arkeen.

Jenni Parantainen, KTM, KLT
toimistopäällikkö / Jyväskylän toimipiste
p. (02) 273 3228
jenni.parantainen@tilitoimistolehtimaki.com