Ajankohtaista – Tilitoimisto Reijo Lehtimäki Oy

CASE

Asiakkailta

Mahdollistaa menestyksen

Heikki Salmelan, Hesburgerin ja Tilitoimisto Reijo Lehtimäen tarinat ovat samalla kynällä kirjoitettuja. Neljäkymmentä vuotta sitten Reijo Lehtimäki tuki kirjanpitäjänä Hesburgerin alun kovaa kasvuvaihetta.

Lue lisää »
CASE: Heikki Salmela

Mahdollistaa menestyksen

Heikki Salmelan, Hesburgerin ja Tilitoimisto Reijo Lehtimäen tarinat ovat samalla kynällä kirjoitettuja. Neljäkymmentä vuotta sitten Reijo Lehtimäki tuki kirjanpitäjänä Hesburgerin alun kovaa kasvuvaihetta. Nykyään Salmelan yrityksissä on peruskirjanpidot ja palkanlaskenta omasta takaa, Lehtimäki tilitoimistoineen toimii asiantuntijana ja neuvonantajana.

– Asiantunteva taloushallinto mahdollistaa yrityksen kasvun ja menestyksen. Yrittäjän on kuitenkin tehtävä työ itse, Hesburger-ketjun perustaja Heikki Salmela toteaa.

– Omaan alaansa ja osaamiseensa voi keskittyä paremmin, jos taloudelliset asiat ovat järjestyksessä. Lisäksi osaavan taloushallinnon kautta taseet ja tuloslaskelmat eivät jää irrallisiksi numeroiksi, vaan ne tuodaan osaksi liiketoimintaa, Salmela jatkaa.

– Tilitoimisto Reijo Lehtimäen asiantuntijapalveluiden kautta saan ehdotuksia, joissa on huomioitu kokonaisuus ja asiat ymmärretään syvällisesti.

Sähköiset palvelut, oikeat kumppanit

Kun Heikki Salmela Hesburgerin alkuaikoina sähköisti kassatoimintoja kioskillaan, pohtivat monet, mitä ihmettä nakkikauppias tekee tietokoneella. Yrityksen kehitys nakkikioskista 400 ravintolan ketjuksi on vastaus itsessään.

Sähköisiin työkaluihin panostaminen kannatti. Samoin pitkäaikainen kumppanuus Tilitoimisto Reijo Lehtimäen kanssa.

– Minulla on Reijoon sataprosenttinen luotto. Kirjanpidon ja taloushallinnon alalla ei ole sellaista, mitä Lehtimäki ei osaisi. Lehtimäki on hoitanut – ja hoitaa tälläkin hetkellä – yrityksemme asioita ulkomaillakin. Reijo on aina jaksanut paneutua asioihin riittävällä pitkäjänteisyydellä.

Lisää case-julkaisuja »

UUTISET

Ajassa

Uudet sähköpostiosoitteet käyttöön

Olemme ottaneet 16.4.2019 alkaen käyttöömme uudet @aallon.fi-päätteiset sähköpostiosoitteet. Myös vanhat sähköpostiosoitteet ovat toiminnassa vielä siirtymäkauden ajan, joten kaikki viestit tulevat kyllä perille.

Lue lisää »

Uudet sähköpostiosoitteet käyttöön

Olemme ottaneet 16.4.2019 alkaen käyttöömme uudet @aallon.fi-päätteiset sähköpostiosoitteet. Myös vanhat sähköpostiosoitteet ovat toiminnassa vielä siirtymäkauden ajan, joten kaikki viestit tulevat kyllä perille.

Tilitoimisto Lehtimäki yhdistää voimansa neljän tilitoimiston kanssa

Viisi omalla alueellaan merkittävää tilitoimistoa yhdistyvät yhdeksi Suomen suurimmista tilitoimistoista Yhtiöt muodostavat yhdessä Aallon Group Oy:n, josta tulee yksi alan suurimmista toimijoista Suomessa. Yhdistymisessä muodostuvassa konsernissa työskentelee noin 200 ihmistä

Lue lisää »

Tilitoimisto Lehtimäki yhdistää voimansa neljän tilitoimiston kanssa

Viisi omalla alueellaan merkittävää tilitoimistoa yhdistyvät yhdeksi Suomen suurimmista tilitoimistoista

Yhtiöt muodostavat yhdessä Aallon Group Oy:n, josta tulee yksi alan suurimmista toimijoista Suomessa. Yhdistymisessä muodostuvassa konsernissa työskentelee noin 200 ihmistä kymmenellä paikkakunnalla ja sen liikevaihto on noin 13,5 miljoonaa euroa. Yhtiö selvittää mahdollisuutta hakea listautumista First North -markkinapaikalle vuoden 2019 aikana.

Kukin mukaan tuleva yhtiö jatkaa toimintaansa muodostuvan Aallon Group Oy:n tytäryhtiönä nykyisellä nimellään ja kunkin tytäryhtiön johto jatkaa tehtävissään. Nykyisen henkilökuntamme työsuhteet ja toimenkuvat jatkuvat ennallaan, joten päivittäinen tekeminen tutun asianhoitajasi kanssa jatkuu kuten tähänkin asti. Yhdistymisellä ei ole negatiivisia henkilöstövaikutuksia. Uskomme kasvumme jatkuvan edelleen, joten tarvitsemme tulevaisuudessakin lisää osaavia tekijöitä työskentelemään asiakkaidemme kanssa heidän liiketoimintaansa kehittämässä.

Yhdistymme vahvistuaksemme

Yhdistyvät toimijat ovat Tilitoimisto Reijo Lehtimäki Oy:n lisäksi Aallon Tilitoimisto Oy (Helsinki), Dextili Oy (Jyväskylä), Talouskolmio Oy (Espoo) ja Tampereen Kirjanpitotoimisto Oy (Tampere). Kaikki tilitoimistot ovat samanhenkisiä, palvelevia ja yrittäjävetoisia.

Pystymme jatkossa tarjoamaan asiakkaillemme valtakunnallisen palveluverkoston ja henkilökohtaisen, paikallisesti läsnäolevan palvelun myös nykyisen toiminta-alueemme ulkopuolella. Haluamme olla ajajan paikalla toimialakehityksessä ja yhdistymisellä saamme lisähartioita myös tietojärjestelmäkehitykseen. Keskeinen arvomme on ihmisläheisyys – haluamme panostaa sekä asiakas- että henkilöstötyytyväisyyteen.

Lisätietoja:
Tilitoimisto Reijo Lehtimäki Oy, toimitusjohtaja Reijo Lehtimäki, puh. 02 273 3211
Aallon Group Oy, hallituksen puheenjohtaja Tomi Pienimäki, puh. 040 834 1399

Lisää uutisia »

BLOGI

Asiantuntijoilta

Tulorekisterin käytännön vaikutukset

Tammikuun alussa voimaan tulevan kansallisen tulorekisterin (KATRE) edellyttämät muutokset ovat pitäneet erityisesti palkanlaskentaosastomme kiireisenä koko syksyn. Tulorekisteri tulee muuttamaan palkanlaskentaprosessejamme ja valmistautuminen on jo hyvällä mallilla. Lyhyesti tulorekisteri tarkoittaa, että

Lue lisää »

Tulorekisterin käytännön vaikutukset

Tammikuun alussa voimaan tulevan kansallisen tulorekisterin (KATRE) edellyttämät muutokset ovat pitäneet erityisesti palkanlaskentaosastomme kiireisenä koko syksyn. Tulorekisteri tulee muuttamaan palkanlaskentaprosessejamme ja valmistautuminen on jo hyvällä mallilla. Lyhyesti tulorekisteri tarkoittaa, että aikaisemman vuosi-ilmoituskäytännön sijaan kaikki maksetut palkat, muut ansiotulot sekä matkakustannusten korvaukset (päivärahat, ateriakorvaukset ja kilometrikorvaukset) on ilmoitettava maksupäivästä viiden kalenteripäivän kuluessa yksityiskohtaisesti henkilötasolla tulorekisteriin. Lisäksi kuukausittain annetaan työnantajan erillisilmoitus sairausvakuutusmaksun yhteismäärästä. Toiminimiyrittäjän yksityisnostot eivät ole palkkaa, joten niitä ei ilmoiteta tulorekisteriin. Toiminimiyrittäjän omia verovapaita matkakustannusten korvauksia ei myöskään ilmoiteta tulorekisterii.

Lähetämme tulorekisteri-ilmoitukset suoraan palkkahallinnon ohjelmistoistamme, tarvittavat ohjelmistopäivitykset on jo tehty. Haemme ohjelmistojen tekniseen rajapintaan tarvittavan varmenteen tulorekisteristä tilitoimiston nimiin, joten asiakkaidemme ei tarvitse siitä huolehtia. Työnantajasuoritusten maksupäivään ei tule muutosta, se on kuukausi-ilmoittajalla jatkossakin aina palkanmaksukuukautta seuraavan kuukauden 12. päivä.

Tarkempia tietoja voit lukea esimerkiksi Tulorekisterin verkkosivuilta tai Suomen Yrittäjien julkaisemasta maksuttomasta, yrittäjille suunnatusta tulorekisterioppaasta. Muutama asia vaatii tulorekisteriaikana erityishuomiota, käsittelen seuraavassa niitä.

Poissaolotiedot, vakuutusyhtiöiden tiedot ja muut muutokset täsmällisemmin tilitoimistoon

Jatkossa tulorekisteriin ilmoitetaan myös kaikki poissaolotiedot. Sillä, onko poissaolo palkallinen vai palkaton, ei ole merkitystä. Tarvitsemme siis päivämäärätiedot esimerkiksi poissaolosta sairauden tai tapaturman vuoksi, äitiys-, isyys- ja vanhempainvapaista, hoitovapaista, vuosilomista, pekkasvapaista ja lomautuksista. Tulorekisteri-ilmoituksissa raportoidaan myös tapaturma- ja eläkevakuutusyhtiön tiedot. Jos vakuutusyhtiönne vaihtuu, tarvitsemme myös siitä tiedot mahdollisimman nopeasti, jotta pystymme tekemään tarvittavat muutokset yrityksenne tietoihin. Myös esimerkiksi autoetuajoneuvon vaihtumisesta tarvitsemme tiedot heti muutoksen jälkeen.

Palkkaennakoiden käsittely

Nettomääräisten palkkaennakoiden maksu esimerkiksi puolessa välissä kuukautta ja vähentäminen koko kuukauden nettopalkasta kuukauden lopussa ei ole enää mahdollista. Jatkossa myös palkkaennakot on ilmoitettava palkkana tulorekisteriin viiden päivän kuluessa maksusta. Palkkaennakosta toimitetaan normaalisti ennakonpidätys sekä tilitetään sosiaalivakuutusmaksut. Suosituksemme on, että ”turhista” palkkaennakoista pyrittäisiin mahdollisuuksien mukaan luopumaan. Mikäli palkkaennakoiden maksu on kuitenkin vakiintunut käytäntö ja työntekijöille tärkeä, voidaan esimerkiksi kuukausipalkkaisten työntekijöiden osalta siirtyä maksamaan puolet kuukauden palkasta etukäteen ja puolet varsinaisena palkanmaksupäivänä.

Myös yrittäjän palkkatiedot ilmoitetaan tulorekisteriin, joten palkkaennakoiden maksuun tulevat rajoitukset ja uudet ilmoitusvelvollisuudet koskevat myös yrittäjää. Ensi vuodesta lähtien ei voida enää esimerkiksi joulukuulle kirjata lisäpalkkaa kuittaamaan alkutilikauden liikanostoja, vaan palkat on ilmoitettava jokaisen noston yhteydessä ajantasaisesti tulorekisteriin.

Entä, jos maksan matkalaskut itse?

Suosituksemme on, että matkalaskut maksetaan jatkossa meiltä. Matkalaskut maksetaan palkanmaksun yhteydessä tai niille voidaan sopia muut selkeät maksupäivät. Näin voimme huolehtia, että myös matkalaskujen osalta tulorekisterin ilmoitusvelvoitteet tulevat täytettyä. Heeros-asiakkaamme voivat ottaa helposti käyttöön Heeros Circulan matkalaskureskontran, josta tulorekisteri-ilmoitukset hoituvat automaattisesti. Sovelluksessa on mahdollista luoda matkalaskuja yrityksen sisällä myös toisten henkilöiden puolesta. Myös Procountorista matkalaskujen tiedot välittyvät tulorekisteriin.

Entä, jos hoidan koko palkkahallinnon itse?

Jos hoidat palkkahallintosi itse, kannattaa varmistaa, että käyttämästäsi palkanlaskentaohjelmistosta pystyy lähettämään tarvittavat tulorekisteri-ilmoitukset. Paperi-ilmoittaminen on sallittu vain erityisistä syistä, esimerkiksi teknisen esteen vuoksi. Mikäli käytössäsi ei ole mitään erillistä palkanlaskentaohjelmaa, esimerkiksi palkka.fi-palvelusta (www.palkka.fi) tarvittavat tulorekisteri-ilmoitukset lähtevät automaattisesti. Voit myös ulkoistaa palkkahallintosi hoidon kokonaan meille, annamme mielellämme tarjouksen palkkahallintopalveluistamme.


Mikäli sinulla on kysyttävää tulorekisteristä, ota rohkeasti yhteyttä palkka- tai taloushallinnon yhteyshenkilöösi. Ratkotaan ongelmat yhdessä.

Aki Korkka, tradenomi, KLT
kehityspäällikkö
p. (02) 273 3226
aki.korkka (at) tilitoimistolehtimaki.com

Lisää blogi-julkaisuja »