Ajankohtaista – Tilitoimisto Reijo Lehtimäki Oy

CASE

Asiakkailta

Mahdollistaa menestyksen

Heikki Salmelan, Hesburgerin ja Tilitoimisto Reijo Lehtimäen tarinat ovat samalla kynällä kirjoitettuja. Neljäkymmentä vuotta sitten Reijo Lehtimäki tuki kirjanpitäjänä Hesburgerin alun kovaa kasvuvaihetta.

Lue lisää »
CASE: Heikki Salmela

Mahdollistaa menestyksen

Heikki Salmelan, Hesburgerin ja Tilitoimisto Reijo Lehtimäen tarinat ovat samalla kynällä kirjoitettuja. Neljäkymmentä vuotta sitten Reijo Lehtimäki tuki kirjanpitäjänä Hesburgerin alun kovaa kasvuvaihetta. Nykyään Salmelan yrityksissä on peruskirjanpidot ja palkanlaskenta omasta takaa, Lehtimäki tilitoimistoineen toimii asiantuntijana ja neuvonantajana.

– Asiantunteva taloushallinto mahdollistaa yrityksen kasvun ja menestyksen. Yrittäjän on kuitenkin tehtävä työ itse, Hesburger-ketjun perustaja Heikki Salmela toteaa.

– Omaan alaansa ja osaamiseensa voi keskittyä paremmin, jos taloudelliset asiat ovat järjestyksessä. Lisäksi osaavan taloushallinnon kautta taseet ja tuloslaskelmat eivät jää irrallisiksi numeroiksi, vaan ne tuodaan osaksi liiketoimintaa, Salmela jatkaa.

– Tilitoimisto Reijo Lehtimäen asiantuntijapalveluiden kautta saan ehdotuksia, joissa on huomioitu kokonaisuus ja asiat ymmärretään syvällisesti.

Sähköiset palvelut, oikeat kumppanit

Kun Heikki Salmela Hesburgerin alkuaikoina sähköisti kassatoimintoja kioskillaan, pohtivat monet, mitä ihmettä nakkikauppias tekee tietokoneella. Yrityksen kehitys nakkikioskista 400 ravintolan ketjuksi on vastaus itsessään.

Sähköisiin työkaluihin panostaminen kannatti. Samoin pitkäaikainen kumppanuus Tilitoimisto Reijo Lehtimäen kanssa.

– Minulla on Reijoon sataprosenttinen luotto. Kirjanpidon ja taloushallinnon alalla ei ole sellaista, mitä Lehtimäki ei osaisi. Lehtimäki on hoitanut – ja hoitaa tälläkin hetkellä – yrityksemme asioita ulkomaillakin. Reijo on aina jaksanut paneutua asioihin riittävällä pitkäjänteisyydellä.

Lisää case-julkaisuja »

UUTISET

Ajassa

Tilitoimisto Lehtimäki yhdistää voimansa neljän tilitoimiston kanssa

Viisi omalla alueellaan merkittävää tilitoimistoa yhdistyvät yhdeksi Suomen suurimmista tilitoimistoista Yhtiöt muodostavat yhdessä Aallon Group Oy:n, josta tulee yksi alan suurimmista toimijoista Suomessa. Yhdistymisessä muodostuvassa konsernissa työskentelee noin 200 ihmistä

Lue lisää »

Tilitoimisto Lehtimäki yhdistää voimansa neljän tilitoimiston kanssa

Viisi omalla alueellaan merkittävää tilitoimistoa yhdistyvät yhdeksi Suomen suurimmista tilitoimistoista

Yhtiöt muodostavat yhdessä Aallon Group Oy:n, josta tulee yksi alan suurimmista toimijoista Suomessa. Yhdistymisessä muodostuvassa konsernissa työskentelee noin 200 ihmistä kymmenellä paikkakunnalla ja sen liikevaihto on noin 13,5 miljoonaa euroa. Yhtiö selvittää mahdollisuutta hakea listautumista First North -markkinapaikalle vuoden 2019 aikana.

Kukin mukaan tuleva yhtiö jatkaa toimintaansa muodostuvan Aallon Group Oy:n tytäryhtiönä nykyisellä nimellään ja kunkin tytäryhtiön johto jatkaa tehtävissään. Nykyisen henkilökuntamme työsuhteet ja toimenkuvat jatkuvat ennallaan, joten päivittäinen tekeminen tutun asianhoitajasi kanssa jatkuu kuten tähänkin asti. Yhdistymisellä ei ole negatiivisia henkilöstövaikutuksia. Uskomme kasvumme jatkuvan edelleen, joten tarvitsemme tulevaisuudessakin lisää osaavia tekijöitä työskentelemään asiakkaidemme kanssa heidän liiketoimintaansa kehittämässä.

Yhdistymme vahvistuaksemme

Yhdistyvät toimijat ovat Tilitoimisto Reijo Lehtimäki Oy:n lisäksi Aallon Tilitoimisto Oy (Helsinki), Dextili Oy (Jyväskylä), Talouskolmio Oy (Espoo) ja Tampereen Kirjanpitotoimisto Oy (Tampere). Kaikki tilitoimistot ovat samanhenkisiä, palvelevia ja yrittäjävetoisia.

Pystymme jatkossa tarjoamaan asiakkaillemme valtakunnallisen palveluverkoston ja henkilökohtaisen, paikallisesti läsnäolevan palvelun myös nykyisen toiminta-alueemme ulkopuolella. Haluamme olla ajajan paikalla toimialakehityksessä ja yhdistymisellä saamme lisähartioita myös tietojärjestelmäkehitykseen. Keskeinen arvomme on ihmisläheisyys – haluamme panostaa sekä asiakas- että henkilöstötyytyväisyyteen.

Lisätietoja:
Tilitoimisto Reijo Lehtimäki Oy, toimitusjohtaja Reijo Lehtimäki, puh. 02 273 3211
Aallon Group Oy, hallituksen puheenjohtaja Tomi Pienimäki, puh. 040 834 1399

Tilintarkastusvelvollisuuden rajoihin esitetään korotuksia

Tilintarkastuslaki tarkastellut valtionvarainministeriön työryhmä ehdottaa, että mikroyritykset jätettäisiin tilintarkastusvelvollisuuden ulkopuolelle. Tilintarkastusvelvollisuuden rajat nostettaisiin kirjanpitolain mikroyritysrajojen tasalle. Nämä rajat ovat tase 350.000 €, liikevaihto 700.000 € ja palveluksessa keskimäärin 10 henkilöä.

Lue lisää »

Tilintarkastusvelvollisuuden rajoihin esitetään korotuksia

Tilintarkastuslaki tarkastellut valtionvarainministeriön työryhmä ehdottaa, että mikroyritykset jätettäisiin tilintarkastusvelvollisuuden ulkopuolelle. Tilintarkastusvelvollisuuden rajat nostettaisiin kirjanpitolain mikroyritysrajojen tasalle. Nämä rajat ovat tase 350.000 €, liikevaihto 700.000 € ja palveluksessa keskimäärin 10 henkilöä. Näistä raja-arvoista saa ylittyä enintään yksi. Nykykäytäntöön nähden rajat noin kolminkertaistuvat.

Nykyisin n. 60 000–75 000 yritystä (Suomen 280 000 yrityksestä) on lakisääteisen tilintarkastuksen kohteena. Mikäli rajoja nostettaisiin mikroyritystasolle niin, että mikroyritykset rajattaisiin tilintarkastusvelvollisuuden ulkopuolelle, noin 30 000 yritystä olisi tilintarkastusvelvollisuuden piirissä. (lähde: Taloushallintoliitto)

Uudistukset tavoitteena on pienyritysten tilintarkastusvelvollisuuden keventäminen. On kuitenkin mahdollista, että esimerkiksi rahoittajat vaativat tilintarkastuksen suorittamista, vaikka tilintarkastuslain mukaan velvoitetta ei olisikaan. Kyseessä on vasta työryhmän ehdotus, joten lopullisia nämä muutokset eivät vielä ole.

Lisää uutisia »

BLOGI

Asiantuntijoilta

Joululahja työntekijälle tai asiakkaalle, pitääkö verotuksessa huomioida jotain?

Joulun aikaan monet yritykset muistavat työntekijöitään ja asiakkaitaan erilaisilla lahjoilla tai muilla huomionosoituksilla. Kertaan tässä muutamia perussääntöjä, joilla ongelmatilanteet verotuksessa voidaan välttää. Työntekijöiden muistaminen Verotuskäytännön mukaan verovapaasti työntekijälle voidaan vähäinen

Lue lisää »

Joululahja työntekijälle tai asiakkaalle, pitääkö verotuksessa huomioida jotain?

Joulun aikaan monet yritykset muistavat työntekijöitään ja asiakkaitaan erilaisilla lahjoilla tai muilla huomionosoituksilla. Kertaan tässä muutamia perussääntöjä, joilla ongelmatilanteet verotuksessa voidaan välttää.

Työntekijöiden muistaminen

Verotuskäytännön mukaan verovapaasti työntekijälle voidaan vähäinen lahja, kunhan se on saatu muuna kuin rahana tai siihen verrattavana suorituksena, esimerkiksi lahjakorttina. Vähäinen lahja voi olla esimerkiksi herkkukori. Lahjan arvon on oltava alle sata euroa.  Joulurahat, lahjakortit ja esinelahjat, jotka työntekijä on itse saanut valita, katsotaan aina veronalaiseksi palkkatuloksi.

Henkilökuntalahjoista hankintaan sisältyvä arvonlisävero ei ole vähennettävissä, mutta esimerkiksi henkilöstön pikkujoulujuhliien kuluista myös arvonlisäveron saa vähentää.

Asiakkaiden tai yhteistyökumppaneiden muistaminen

Mainoslahjat ovat normaalisti elinkeinotoiminnassa vähennyskelpoisia kuluja. EVL 8 § 5 kohdassa tarkoitettuja mainoslahjoja ovat Verohallinnon tulkinnan mukaan esimerkiksi yrityksen tuotteiden näytekappaleet, yrityksen merkkipäivinä asiakkaille jaetut lahjat ja asiakkaille annetut kummi- ja häälahjat. Mainoslahja on arvoltaan vähäinen massalahja, joka annetaan samanlaisena ja samanaikaisesti usealle eri vastaanottajalle. Verotuskäytännössä on katsottu, että mainoslahja voi olla arvoltaan 35 euroa.

Edustuslahjat valitaan yksilöllisemmin vastaanottajan mukaan. Alkoholilahjat katsotaan aina edustuskuluiksi. Edustuskuluista ei voi tehdä vähennyksiä arvonlisäverotuksessa ja tuloverotuksessa vähennyskelpoista on vain 50 prosenttia kulusta.


Jos lahjojen verotuskäytäntö askarruttaa, ota yhteyttä niin selvitellään asiaa yhdessä.

Aki Korkka, tradenomi, KLT
kehityspäällikkö
p. (02) 273 3226
aki.korkka (at) tilitoimistolehtimaki.com

Lisää blogi-julkaisuja »