Etusivu  »  Caset  »  ”Tuntuu kuin olisin ainoa asiakas”

CASE: Benito Casagrande

”Tuntuu kuin olisin ainoa asiakas”

– Meihin tiiviisti integroitunutta, itsestään selvää, itsensä hoitavaa ja toimivaa palvelua ilman murheita, kuvailee Benito Casagrande kumppanuuttaan Tilitoimisto Reijo Lehtimäkeen.

Vuosien varrella Tilitoimisto Lehtimäki onkin hoitanut hyvin laaja-alaisesti Casagranden taloushallintoa, muun muassa arkkitehtitoimiston ja kiinteistökonsernin kirjanpitoa sekä perheen henkilökohtaisia verotusasioita.

Kysyttäessä ja kysymättä

Tilitoimistossa Casagranden yhteyshenkilö huolehtii asiakkaansa taloushallinnosta kokonaisvaltaisesti.

– Minun asiani tunnetaan ja muistetaan tarkasti, neuvoja annetaan eikä tapaamisissa kiirehditä. Aikaa on istua rauhassa ja käydä kaikki perinpohjaisesti läpi.

Tilitoimisto Reijo Lehtimäki on ollut mukana jo parikymmentä vuotta Casagranden eri yritysten vaiheissa. Yhdessä on seurattu toiminnan kasvua, tasaantumista ja myös päättymistä. Taloushallinto on joustanut liiketoiminnan kehittyessä.

– Konsultaatiota ja ehdotuksia Lehtimäeltä kyllä tulee. He kertovat sekä kysyttäessä että kysymättä, onko toiminta taloudellisesti mielekästä.

– Asiansa tunteva henkilöstö näkee numeroista ja muusta dokumentaatiosta, mihin suuntaan ollaan menossa. Asiakaslähtöinen henkilöstö puolestaan neuvoo, mihin suuntaan seuraavaksi tulisi mennä. Lehtimäellä niin osaaminen kuin henkilökohtainen palvelu kulkevat käsi kädessä, Benito Casagrande kiittää.

– Tästä kaikesta tulee tunne, kuin olisin tilitoimiston ainoa asiakas.