Etusivu  »  Blogi  »  Joululahja työntekijälle tai asiakkaalle, pitääkö verotuksessa huomioida jotain?

Joululahja työntekijälle tai asiakkaalle, pitääkö verotuksessa huomioida jotain?

Joulun aikaan monet yritykset muistavat työntekijöitään ja asiakkaitaan erilaisilla lahjoilla tai muilla huomionosoituksilla. Kertaan tässä muutamia perussääntöjä, joilla ongelmatilanteet verotuksessa voidaan välttää.

Työntekijöiden muistaminen

Verotuskäytännön mukaan verovapaasti työntekijälle voidaan vähäinen lahja, kunhan se on saatu muuna kuin rahana tai siihen verrattavana suorituksena, esimerkiksi lahjakorttina. Vähäinen lahja voi olla esimerkiksi herkkukori. Lahjan arvon on oltava alle sata euroa.  Joulurahat, lahjakortit ja esinelahjat, jotka työntekijä on itse saanut valita, katsotaan aina veronalaiseksi palkkatuloksi.

Henkilökuntalahjoista hankintaan sisältyvä arvonlisävero ei ole vähennettävissä, mutta esimerkiksi henkilöstön pikkujoulujuhliien kuluista myös arvonlisäveron saa vähentää.

Asiakkaiden tai yhteistyökumppaneiden muistaminen

Mainoslahjat ovat normaalisti elinkeinotoiminnassa vähennyskelpoisia kuluja. EVL 8 § 5 kohdassa tarkoitettuja mainoslahjoja ovat Verohallinnon tulkinnan mukaan esimerkiksi yrityksen tuotteiden näytekappaleet, yrityksen merkkipäivinä asiakkaille jaetut lahjat ja asiakkaille annetut kummi- ja häälahjat. Mainoslahja on arvoltaan vähäinen massalahja, joka annetaan samanlaisena ja samanaikaisesti usealle eri vastaanottajalle. Verotuskäytännössä on katsottu, että mainoslahja voi olla arvoltaan 35 euroa.

Edustuslahjat valitaan yksilöllisemmin vastaanottajan mukaan. Alkoholilahjat katsotaan aina edustuskuluiksi. Edustuskuluista ei voi tehdä vähennyksiä arvonlisäverotuksessa ja tuloverotuksessa vähennyskelpoista on vain 50 prosenttia kulusta.


Jos lahjojen verotuskäytäntö askarruttaa, ota yhteyttä niin selvitellään asiaa yhdessä.

Aki Korkka, tradenomi, KLT
kehityspäällikkö
p. (02) 273 3226
aki.korkka (at) tilitoimistolehtimaki.com