Etusivu  »  Blogi  »  Tulorekisterin käytännön vaikutukset

Tulorekisterin käytännön vaikutukset

Tammikuun alussa voimaan tulevan kansallisen tulorekisterin (KATRE) edellyttämät muutokset ovat pitäneet erityisesti palkanlaskentaosastomme kiireisenä koko syksyn. Tulorekisteri tulee muuttamaan palkanlaskentaprosessejamme ja valmistautuminen on jo hyvällä mallilla. Lyhyesti tulorekisteri tarkoittaa, että aikaisemman vuosi-ilmoituskäytännön sijaan kaikki maksetut palkat, muut ansiotulot sekä matkakustannusten korvaukset (päivärahat, ateriakorvaukset ja kilometrikorvaukset) on ilmoitettava maksupäivästä viiden kalenteripäivän kuluessa yksityiskohtaisesti henkilötasolla tulorekisteriin. Lisäksi kuukausittain annetaan työnantajan erillisilmoitus sairausvakuutusmaksun yhteismäärästä. Toiminimiyrittäjän yksityisnostot eivät ole palkkaa, joten niitä ei ilmoiteta tulorekisteriin. Toiminimiyrittäjän omia verovapaita matkakustannusten korvauksia ei myöskään ilmoiteta tulorekisterii.

Lähetämme tulorekisteri-ilmoitukset suoraan palkkahallinnon ohjelmistoistamme, tarvittavat ohjelmistopäivitykset on jo tehty. Haemme ohjelmistojen tekniseen rajapintaan tarvittavan varmenteen tulorekisteristä tilitoimiston nimiin, joten asiakkaidemme ei tarvitse siitä huolehtia. Työnantajasuoritusten maksupäivään ei tule muutosta, se on kuukausi-ilmoittajalla jatkossakin aina palkanmaksukuukautta seuraavan kuukauden 12. päivä.

Tarkempia tietoja voit lukea esimerkiksi Tulorekisterin verkkosivuilta tai Suomen Yrittäjien julkaisemasta maksuttomasta, yrittäjille suunnatusta tulorekisterioppaasta. Muutama asia vaatii tulorekisteriaikana erityishuomiota, käsittelen seuraavassa niitä.

Poissaolotiedot, vakuutusyhtiöiden tiedot ja muut muutokset täsmällisemmin tilitoimistoon

Jatkossa tulorekisteriin ilmoitetaan myös kaikki poissaolotiedot. Sillä, onko poissaolo palkallinen vai palkaton, ei ole merkitystä. Tarvitsemme siis päivämäärätiedot esimerkiksi poissaolosta sairauden tai tapaturman vuoksi, äitiys-, isyys- ja vanhempainvapaista, hoitovapaista, vuosilomista, pekkasvapaista ja lomautuksista. Tulorekisteri-ilmoituksissa raportoidaan myös tapaturma- ja eläkevakuutusyhtiön tiedot. Jos vakuutusyhtiönne vaihtuu, tarvitsemme myös siitä tiedot mahdollisimman nopeasti, jotta pystymme tekemään tarvittavat muutokset yrityksenne tietoihin. Myös esimerkiksi autoetuajoneuvon vaihtumisesta tarvitsemme tiedot heti muutoksen jälkeen.

Palkkaennakoiden käsittely

Nettomääräisten palkkaennakoiden maksu esimerkiksi puolessa välissä kuukautta ja vähentäminen koko kuukauden nettopalkasta kuukauden lopussa ei ole enää mahdollista. Jatkossa myös palkkaennakot on ilmoitettava palkkana tulorekisteriin viiden päivän kuluessa maksusta. Palkkaennakosta toimitetaan normaalisti ennakonpidätys sekä tilitetään sosiaalivakuutusmaksut. Suosituksemme on, että ”turhista” palkkaennakoista pyrittäisiin mahdollisuuksien mukaan luopumaan. Mikäli palkkaennakoiden maksu on kuitenkin vakiintunut käytäntö ja työntekijöille tärkeä, voidaan esimerkiksi kuukausipalkkaisten työntekijöiden osalta siirtyä maksamaan puolet kuukauden palkasta etukäteen ja puolet varsinaisena palkanmaksupäivänä.

Myös yrittäjän palkkatiedot ilmoitetaan tulorekisteriin, joten palkkaennakoiden maksuun tulevat rajoitukset ja uudet ilmoitusvelvollisuudet koskevat myös yrittäjää. Ensi vuodesta lähtien ei voida enää esimerkiksi joulukuulle kirjata lisäpalkkaa kuittaamaan alkutilikauden liikanostoja, vaan palkat on ilmoitettava jokaisen noston yhteydessä ajantasaisesti tulorekisteriin.

Entä, jos maksan matkalaskut itse?

Suosituksemme on, että matkalaskut maksetaan jatkossa meiltä. Matkalaskut maksetaan palkanmaksun yhteydessä tai niille voidaan sopia muut selkeät maksupäivät. Näin voimme huolehtia, että myös matkalaskujen osalta tulorekisterin ilmoitusvelvoitteet tulevat täytettyä. Heeros-asiakkaamme voivat ottaa helposti käyttöön Heeros Circulan matkalaskureskontran, josta tulorekisteri-ilmoitukset hoituvat automaattisesti. Sovelluksessa on mahdollista luoda matkalaskuja yrityksen sisällä myös toisten henkilöiden puolesta. Myös Procountorista matkalaskujen tiedot välittyvät tulorekisteriin.

Entä, jos hoidan koko palkkahallinnon itse?

Jos hoidat palkkahallintosi itse, kannattaa varmistaa, että käyttämästäsi palkanlaskentaohjelmistosta pystyy lähettämään tarvittavat tulorekisteri-ilmoitukset. Paperi-ilmoittaminen on sallittu vain erityisistä syistä, esimerkiksi teknisen esteen vuoksi. Mikäli käytössäsi ei ole mitään erillistä palkanlaskentaohjelmaa, esimerkiksi palkka.fi-palvelusta (www.palkka.fi) tarvittavat tulorekisteri-ilmoitukset lähtevät automaattisesti. Voit myös ulkoistaa palkkahallintosi hoidon kokonaan meille, annamme mielellämme tarjouksen palkkahallintopalveluistamme.


Mikäli sinulla on kysyttävää tulorekisteristä, ota rohkeasti yhteyttä palkka- tai taloushallinnon yhteyshenkilöösi. Ratkotaan ongelmat yhdessä.

Aki Korkka, tradenomi, KLT
kehityspäällikkö
p. (02) 273 3226
aki.korkka (at) tilitoimistolehtimaki.com